Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић настављају данас посјету Мађарској, током које ће се састати са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Из кабинета предсједника Српске најављено је да је састанак са Орбаном предвиђен у 10.15 часова у Кармелићанском манастиру у Будиму, након чега ће бити објављено саопштење.

Додик и Цвијановићева присуствоваће финалној мушкој спринт-трци на 100 метара у оквиру Свјетског првенства у атлетици у Државном атлетском центару у Будимпешти, која је предвиђена за 17.15 часова.

У 20.30 часова Додик и Цвијановићева ће присуствовати свечаној вечери коју организује премијер Мађарске Виктор Орбан.

Посјета Мађарској је поводом обиљежавања Националног дана ове земље – Светог Стефана /Иштвана/.

Додик и Цвијановићева присуствовали су јуче литургији и ломљењу славског колача у дому Епархије Будимске у Сентандреји, и том приликом предсједник Српске уручио је Орден Његовом преосвештенству владици будимском Лукијану.

Свечаности је присуствовао и предсједник Србије Александар Вучић, кога је епископ Лукијан одликовао Орденом Епархије будимске првог реда за допринос очувању српских интереса и веза, а који је прошле године примио Додик.