У Сокоцу су јуче на стадиону „Бара“ одржани појединачно Првенство Републике Српске за старије јуниоре и Првенство Републике Српске за млађе пионире, на којем су атлетичари соколачког „Гласинца“ освојили 16 медаља.

Према ријечима тренера овог клуба Александра Лучића, освојено је пет златних, исто толико сребрних и шест бронзаних медаља.

  • У категорији старијих јуниора, прва мјеста освојили су Лука Кезуновић у троскоку и у дисциплини 110 метара препоне, затим Марко Мемедовић у бацању копља и Гордан Боровчанин у бацању диска и бацању кугле. Друго мјесто припало је Катарини Кезуновић у бацању копља. Бронзане медаље, односно трећа мјеста освојили су Марко Мемедовић у бацању кугле, Михајло Крстајић у бацању копља, Емилија Радоњић у дисциплини троскок, Анастасија Новаковић у скоку удаљ, Катарина Кезуновић у бацању диска и Ана Бољанић у бацању копља. У женској штафети, у овој категорији, атлетичарке су освојиле друго мјесто – прецизирао је Лучић.

Он је нагласио да су у категорији млађих пионира освојене три сребрне медаље. Јована Шука у трци на 80 метара препоне, те Катарина Јововић и Василије Елез у бацању копља.

Предсједник Атлетског клуба „Гласинац“ Жарко Арбиња, навео је да се у Сокоцу сада већ традиционално организују велика републичка такмичења.

  • Имамо око 220 стартних позиција, а такмичи се око 150 атлетичара. Узимајући у обзир да је ово четврто такмичење које ми организујемо у Сокоцу, задовољни смо како све функционише и можемо рећи да смо уходан тим. Чланови „Гласинца“ освојили су 16 медаља, чиме су испунили оно што смо зацртали, тренер и ми као руководство Клуба – казао је Арбиња.

Седамнаестогодишња Кристина Поповић из Рогатице, јуче је у Сокоцу освојила двије златне медаље.

  • Диск сам бацила 38,64, а куглу 11,37 метара и на овом такмичењу сам постала јуниорска првакиња Републике Српске. Иначе, у сениорској конкуренцији, у држави сам тренутно друга, али надам се да ћу у наредној години постати и сениорски државни првак – истакла је она.

На овим првенствима учествовало је 18 клубова из Републике Српске, а наступили су и атлетичари ван конкуренције из Сарајева, Зенице, Тузле и Пљеваља.