Градска управа Источно Сарајево расписала је јавне конкурсе за додјелу средстава спортским клубовима, невладиним организацијама и удружењима грађана, као и за финансирање пројеката из области културе за активности које су планиране у овој години, а укупна вриједност три јавна позива је 170.000 КМ.

За спортске клубове издвојено је 100.000 КМ, а право учешћа имају сва спортска удружења регистрована у БиХ са сједиштем у граду Источно Сарајево, саопштено је из Градске управе.

За пројекте невладиних, непрофитних организација и удружења грађана који ће током 2023. године бити реализовани на подручју града Источно Сарајево издвојено је 35.000 КМ.

Средства ће бити додијељена за пројекте из области које Градска управа Источно Сарајево, у складу са стратешким документима, одреди као приоритетне.

Град Источно Сарајево издвојио је 35.000 КМ за финансирање пројеката из области културе.

Право учешћа имају установе из области културе, самостални умјетници, умјетничке организације, грађани и удружења, друга правна и физичка лица која обављају културну дјелатност, а која имају сједиште у граду Источно Сарајево.

Јавни конкурси за финансирање пројеката из области културе, као и за пројекте невладиних, непрофитних организација и удружења грађана биће отворени 28 дана од дана објављивања.

Јавни конкурс за расподјелу средстава која су намијењена спортским клубовима биће отворен 15 дана од дана објављивања.