На полигону Мањача од насеља Кола до Стричића данас и сутра ће бити обустављен саобраћај због извођења бојевог гађања, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Обустава ће бити на снази од 9.00 до 18.00 часова.

Проходност путева јутрос је је задовољавајућа, а услови за вожњу су повољни. Спорије се вози на дионицама на којима се изводе радови.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја, ауто-путе Бањалука-Приједор, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, Рудице-Нови Град, у Приједору, Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Жегуља-Љубиње, као и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Станари-Руданка продужени су радови на санацији клизишта у Љесковим водама до 15. септембра, а возила се и даље преусмјеравају на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

У ФБиХ почела је санација потпорног зида на магистралном путу Бугојно-Купресм на дионици Бугојно-тунел „Купрешка врата“. На мјесту радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Спорије због радова вози се магистралним путевима Рипач-Дубовско, Витез-Невић Поље, Семизовац-Олово и Кисељак-Бусовача, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова, у Кладњу из смјера Олова, те на подручју Стоца и Хаџића.

На граничним прелазима Велика Кладуша и Изачић појачан је саобраћај на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.