ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 15  ͦC

Најнижа температура у току ноћи:13  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10  ͦC

Влажност ваздуха: 88 %

Вјетар:  тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 913 mbar

Максимална температура јуче: 29  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале на подручју општине Соколац.

Општина Пале,техничка интревенција,сапирање коловоза након саобраћајне несреће у Рогоушићима.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА :  Уредно напајање електричном енергијом.

Источни Стари Град,планирани радови на 10 кВ воду Вучија Лука у времену 09,00-14,00,без напајања остају потрошачи у насељима Будна Раван и Кулина брдо.

Фоча,, планирани су радови за 23,24 и 25 август, на 10 kV воду Тјентиште из ТС 35/10 kV Бук Бијела и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 05:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима:  Ћурево, Шадићи, Травник, Тјентиште, Попов Мост, Перовићи, Војновићи, Крушево, Љубина, Врбница и селима око Тјентишта.

АУТО МОТО САВЕЗ:  

Проходност путева у Републици Српској је задовољавајућа, а услови за вожњу су повољни. Спорије се вози на путевима гдје су актуелни радови. Возаче позивамо да на овим мјестима возе са повећаном пажњом и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 11 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 40 пријема,

ДЗ ФОЧA: 23 прегледа, 3 кућне  посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођени  дјечак  и дјевојчица,

КЦ ФОЧА: Рођена  два дјечака