На Романији је синоћ у амфитеатру на отвореном Планинарског дома „Црвене стијене“ одржано књижевно вече Сњежане Алексић Топаловић из Бијељине, на коме је ова књижевница говорила о својим књигама „Џепови пуни звијезда“ и „Удахнуто дјетињство“.

фотографија уступљена Инфо центру

Књижевница Сњежана Алексић Топаловић, констатовала је да је било више промоција њених књига, али да је до сада најљепши амбијент Планинарски дом „Црвене стијене“ на Романији.

  • На Романији колико год да је хладно, око срца је увијек топло. Било је прелијепо, диван дочек и организација, а посјетиоци су позитивно реаговали на моје приче. Ове двије збирке прича настале су у претходне четири године, мада, писањем се бавим јако дуго, још од средње школе. У посљедње вријеме сам почела публиковати приче путем друштвених мрежа и то је тако кренуло у једном лијепом правцу, људи су се почели јављати и онда су изашле и књиге. Сада тренутно имам неку „умјетничку блокаду“, али то је због тога што не могу да пишем по сваку цијену. Пишем онда када имам инспирацију, када се дешава нешто занимљиво. Моје приче су инспирисане стварним ликовима и истинитим догађајима и мислим да читалачка публика то препознаје и награђује. Писање ми је хоби и не желим да га новац поквари. Пишем из срца и душе и када могу ту емоцију из себе да пренесем на папир – навела је она и додала да ће радо поново посјетити Планинарски дом „Црвене стијене“.

Организатори књижевне вечери били су соколачка Установа за културу „Перо Косорић“ и Планинарско друштво „Гласинац“.

фотографија уступљена Инфо центру

Потпредсједник Планинарског друштва „Гласинац“ Мирослав Дивчић навео је да је публика уживала слушајући приче поменуте књижевнице, у којима је говорила између осталог, о дјетињству и одрастању, у чему се свако од нас може лако пронаћи.

  • Људи који се баве књижевном умјетности, препознали су амбијент Планинарског дома „Црвене стијене“ као погодан за љубитеље писане ријечи. На наговор одређеног броја људи из нашег друштва позвали смо књижевницу Топаловић и она се радо одазвала. Доста је питка материја коју она представља у својим књигама. Бави се дјетињством, одрастањем и догађајима у којима смо се сви препознали у редовима њених збирки. Драго нам је да је са Романије однијела лијепе утиске – казао је Дивчић.

Он је додао да је дијелове из књига читала и пријатељица од ауторке Бранка Радошевић.

фотографија уступљена Инфо центру

Вршилац дужности директора Установе за културу „Перо Косорић“ Душка Лукић закључила је да је Сњежана Алексић Топаловић представила своје двије збирке прича „Џепови пуни звијезда“ и „Удахнуто дјетињство“ на један посебан начин, врло близак читаоцима, са којим је удахнула сјећања из дјетињства и пробудила емоције код присутне публике.