ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 13 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 13 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: сјеверо-западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 912 mbar

Количина падавина:  0,4 l/m²

Максимална температура јуче: 28 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Пале:

За данас, 25.8.2023. године, планирани су радови на 10 kV Компес и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12,00 – 14,30 часова потрошачима у насељима: Горњи Прибањ, Доњи Прибањ, Жељезничка станица 1 и 2, Панорама, дио улица Карађорђева и Луке Вукајловића и хотел Форест.

Фоча:

За данас, 25.8.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Тјентиште и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,30 – 11,00 часова потрошачима у насељима: Кута, Баљево поље, Штовић, Брод, Зубовићи, Осијек, Камберовина и Ђиђево.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  

На већини путева у РС саобраћај се јутрос одвија редовно. На путевима на којима се изводе радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, те да због високих дневних температура, избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        20     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   41     пријема,

ДЗ ФОЧA:          10    прегледа, 3  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак