ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 15 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 12 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10 ͦC

Влажност ваздуха: 87%

Вјетар:тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 908 mbar

Максимална температура јуче: 31 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац:

Једна интервенција у насељу Брезијак на гашењу суве траве јуче у времену од 14:55-16:00 часова. Пожар угашен, а интервенисала 3 ватрогасца са 1 ватрогасним возилом.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: квар од синоћ од 19.00 часова на дијелу далековода „Унис“, од села Новосеоци до села Озерковићи. Отклањање квара, очекује се у току дана.

Фоча:

За данас, 27.08.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Тјентиште из ТС 35/10 kV Бук Бијела и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09.00 до 15.00 часова потрошачима у насељу Трноваче.  

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  

Услови за вожњу јутрос су добри и саобраћа се без ванредних ограничења,али због најављених високих температура , возачима савјетујемо додатни опрез, прављење чешћих пауза током путовања, те да, по могућности, избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          24       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    15         пријема,

ДЗ ФОЧA:            25      прегледа, 4 кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена једна дјевојчица и два дјечака

КЦ ФОЧА: Није било порода