У Основној школи „Соколац“ све је спремно за почетак нове школске године за 814 ученика, док у први разред креће 75 првачића који су распоређени у три одјељења, што је за једно одјељење мање у односу на прошлу годину, рекао је директор школе Ђорђе Рајић.

Како је истакао ове године школске клупе су спремне за 39 одјељења заједно са два подручна на Равној Романији и Кнежини као и специјалним одјељењем дјеце са потешкоћама у развоју.

  • Наша школа има добре како материјалне тако и кадровске услове за почетак наставе. Једини проблем је физички простор, јер имамо недостатак учионица али се надамо да ћемо у наредном периоду и то превазићи јер имамо у плану надоградњу и адаптацију једног дијела простора. И ове године радиће продужени боравак за ученике од првог до трећег разреда– рекао је он.

Рајић је навео да је Министарство просвјете РС обезбиједило бесплатне уџбенике од првог до четвртог разреда, као и за треће и свако наредно дијете из вишечланих породица, те посебну категорију дјеце која имају социјално старање. Од Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске сва дјеца из вишечланих породица која имају одличан успјех имају право на бесплатне књиге.

У петак првог септембра дјеца која похађају прву смјену у школу долазе у 8.00 часова, а друга смјена у 11.00. Пријем за првачиће уз традиционалну приредбу за прваке и родитеље биће организован са почетком у десет часова.