Гласинац ће у 1/16 финала Купа „др Милан Јелић“ на свом стадиону угостити зворничку Дрину. Биће ово друга сезона узастопно да ове двије екипе отварају такмичење у купу, а прошле године успјешнији је био прволигаш 3:0.

Тренер Гласинца, Огњен Крешталица, ову утакмицу види као нову прилику да спреми своју екипу јер је познато да су кратко тренирали прије почетка сезоне. Ипак, и поред те чињенице, али и да им долази екипа из вишег ранга, они на својој „Бари“ иду на побједу.

– Добро нам долази овај Куп. Доста смо каснили са тренингом и пред почетак сезоне смо одиграли само једну пријатељску утакмицу, тако да ће ми ова утакмица против Дрине добро доћи да мало подигнемо форму и уиграмо се за даље. Наравно, и поред свега ми против Дрине идемо на побједу, као и увијек када играмо код куће, нама име противника није битно, рекао нам је тренер Гласинца Огњен Крешталица.

Гласинац из два меча у Другој лиги „Исток“ има три бода, поражени су у Сребреници у првом колу, а у другом су на свом стадиону савладали за викенд Подриње из Јање 3:0.

– Видјело се да нам фали тренинга и то је највећи разлог пораза у првом колу. Већ у другом колу је евидентан напредак. Екипа Подриња је баш добра екипа, слободно могу рећи да одавно није боља екипа дошла на Соколац. Момци су одиграли добар меч, имали смо мало и среће, али све у свему на крају заслужена побједа. Слиједи нам гостовање у Дворовима гдје идемо пробати да се надигравамо и вратимо кући са добрим резултатом.

Утакмица Гласинац – Дрина игра се у данас од 17.00 сати. Меч суди Паљанин Игор Илић.