ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12  ͦC

Најнижа температура у току ноћи:11  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:9  ͦC

Влажност ваздуха:91 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 913 mbar

Максимална температура јуче: 21 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:  Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Источно Ново Сарајево: Једна интервенција на гашењу аутомобила у ул. Николе Тесле бр.72, ноћас од 01,52-02,25 часова. Возило је угашено уз причињену материјалну штету.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Напајање електричном енергијом уредно, без планираних радова и прекида у напајању.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

Пале: за данас, 01.09.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Кадино село и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 16:00 до 19:00 часова потрошачима у насељима: Подкрајеви, Скрајник, Кадино село, Потоци, Кржуљ, Метаљка, те потрошачима, бензинска пумпа ”Стијене Петрол” Мокро, бренте:  ”Јањић”, ”Владичић”, ”Икановић”, ”Марковић”.

Фоча: за данас, 01.09.2023. године и сутра 02.09.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Тјентиште из ТС 35/10 kV Бук Бијела и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 05:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима:  Ћурево, Шадићи, Травник, Тјентиште, Попов Мост, Перовићи, Војновићи, Крушево, Љубина, Врбница и селима око Тјентишта.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по претежно сувим и мјестимично мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења на коловоз а дуж ријечних токова и у вишим предјелима на мјестимично смањену видљивост због магле.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 15 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 42 пријема,

ДЗ ФОЧA: 12 прегледа, 1 кућна  посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена једна дјевојчица и један дјечак

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица