ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:12  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:9  ͦC

Влажност ваздуха: 80 %

Вјетар: сјевери 4 m/s

Ваздушни притисак: 914 mbar

Падавине:  12 l/m2

Максимална температура јуче: 26  ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Напајање енергијом уредно без планираних радова и прекида у испоруци.

Пале:

За данас, 04.09.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Требевић и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељу Белика Дворишта, пумпе за водовод Бистрица и репетитор мтел на Двориштима.

Фоча:

За данас, 04.09.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Тјентиште из ТС 35/10 kV Бук Бијела, и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 07:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Белени, Пријеђел, Мазоће, Течићи, Пејковићи, Дучели, Хум, Бастаси, Војновићи, Перовићи, Травник, Ћурево, Шадићи, Крушево,Попов Мост, Тјентиште, Љубина, Врбница и селима око Тјентишта.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због кише која је падала током ноћи, на подручју Фоче и Источног Сарајева вози се по влажним коловозима, уз мјестимично смањену видљивост због јутарње магле.У осталим дијеловима Републике Српске услови за вожњу су повољни, а интензитет саобраћаја слаб до умјерен.Скрећемо пажњу и на могућност одрона, па возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                                                    

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 18 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 12 пријема,

ДЗ ФОЧA: 21 преглед, 3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена једна дјевојчица и један дјечак

КЦ ФОЧА: Није било порода