Сервисне информације за четвртак, 7. септембар 2023. године

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 8 ͦС           

Најнижа температура у току ноћи: 7  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 3  ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 915 мbar

Падавине: –

Јуче максимална температура износила је: 22 ͦC

 ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево:

– Једна интервенција јуче у времену од 08,30 – 10,15 часова на гашењу крова на бившем угоститељском објекту. Пожар угашен, а интервенисала 3 ватрогасца са 1 ватрогасним возилом.

– Друга интервенција јуче у времену од 15,30-15,55 часова на гашењу запаљеног смећа у контејнеру у ул. Касиндолског батаљона, интервенисала 2 ватрогасца са 1 возилом, угашено.

 Фоча:

Једна интервенција ноћас у времену од 22,45-23,30 часова на гашењу контејнера, угашено.

 ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

 Соколац: : Напајање електричном енергијом је уредно.

 Пале:

За данас, 07.09.2023. године, планирани су радови у ТС 10/0,4 kV ”Пале Центар 1” и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:30 до 13:00 часова потрошачима у дијелу улице Милутина Миланковића и дијелу улице Николе Тесле  (број 21 и број 23), маркет ”Ногоштић”, зграда ”Сантинг” преко пута аутобуске станице Пале.  

 Источна Илиџа:

За данас, 07.09.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Грлица и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у улицама:  4.Августа, Срских јунака, Солунска, Бранка Топића, Милоша Обилића (дио улице), Петра Сарајевског (дио улице).

 Вишеград:

За данас, 7.9.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Вишеград – Жупа и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Калате, Косово поље, Сасе, Гребен, Халуге, Коритник, Горња Брштаница, Јелачићи, Доња Брштаница, Милошевићи, Ресник, Прелово, Преловска ријека, Омерагићи, Влаховићи, Гостиља, Дубово, Купусовићи, Поздерчићи, Блаце, Стари Брод и Клашник.

 ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, по претежно сувим коловозима.Магла смањује видљивост у котлинама и преко планинских превоја. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 9 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 39 пријема,

ДЗ ФОЧA: 12 прегледа, 4 кућне посјете.

 ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак.