Саобраћај се на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно сувим коловозима, ванредних ограничења за данас нема, а измјене су на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Због кошаркашког турнира „Игокеа“ за викенд ће бити обустављен саобраћај у Улици Олимпијских побједника на дијелу од раскрснице са Улицом краља Петра Петра Карађорђевића и Младена Стојановића до раскрснице са Булеваром Српске војске од 15.00 до 22.00, односно од 17.00 до 23.00 часова.

Обустава ће и данас бити у кањону Тијесно на магистралном путу Карановац-Црна Ријека од 11.00 до 11.45 часова због одржавања пењачког фестивала.

Током цијелог мјесеца до повремене обуставе долази и на регионалном путу Добој-Маглај у мјесту Трбук због бушења и минирања на каменолому „Шахин Камен“. До обуставе саобраћаја долази у периоду од 11.00 и 15.00 часова, на начин да радови трају до 15 минута у току једног дана.

Због санације коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-граница РС/ФБиХ преко Кнежева сваки дан од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја, ауто-пута Бањалука-Приједор, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, те на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Власенице до Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, те правцима Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На регионалном путу Станари-Руданка продужени су радови на санацији клизишта у Љесковим водама до 15. септембра, а возила се и даље преусмјеравају на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

У ФБиХ у току су радови на транзиту у Сарајеву, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се сваким даном, осим недјеље, од 7.00 до 16.30 часова саобраћај се одвија успорено, једном траком.

Спорије због радова вози се на магистралним путевима: Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.