У оквиру сарадње између школске библиотеке Средњошколског центра ,, Василије Острошки“ и Народне библиотеке Соколац, ових дана је постављена изложба фотографија ,,Трагом завичаја – четири годишња доба“ у Народној библиотеци Соколац.
Из соколачке библиотеке, наведено је да су аутори фотографија средњошколке Милица Боровчанин, Теодора Ђерић, Горана Копривица, Елена Росић и Кристина Ерић, сада већ бивша ученица.
фотографија уступљена Инфо центру
– ,,Трагом завичаја – четири годишња доба“ је 3. овогодишња изложба радова средњошколаца у Народној библиотеци Соколац. У априлу 2022. одржана је промоција ,,Чувара вјетрова“, књиге поезије Милице Боровчанин, док је у новембру организовано ,,Вече са средњошколцима“ под слоганом ,,Љепота је у теби“. Школска библиотека је обогаћена са неколико стотина књига, поклоном Народне библиотеке Соколац – истакнуто је из ове Установе.
,,Треба бар сваки дан чути мало музике, прочитати добру пјесму, видјети лијепу слику и, ако је могуће, изговорити неколико разумних ријечи“, о култури је рекао чувени Гете.