Сервисне информације за 10. септембар

0
250

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 6  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 4  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 1  ͦC

Влажност ваздуха: 91 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 914 mbar

Максимална температура јуче:24  ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Пале и Источн Стари Град: данас, 10.9.2023. године, због радова на 35 kV  Сумбуловац – Хреша доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 07:00 до 13:00 часова потрошачима на комплетном подручју општине Источни Стари Град и потрошачима општине Пале у насељима: Хан Дервента, Брезовице и Бјелогорци.

Фоча: данс,  10.09.2023. године, због радова на 10 kV воду Тјентиште из ТС 35/10 kV Бук Бијела, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима:  Пријеђел, Белени, Мазоче, Бастаси, Течићи, Пејковићи, Дучели,  Хум, Бастаси, Војновићи,Перовићи, Шадићи, Травник, Ћурево, Тјентиште, Попов Мост, Крушево, Љубина, Врбница и селима око Тјентишта.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Повољни су временски услови за вожњу и саобраћај се одвија несметано на већини путева у РС. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Скрећемо пажњу и на повећан број мотоциклиста и бициклиста, па се савјетује избјегавање ризичних претицања.

 На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                                                    

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 24 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 9 пријема,

ДЗ ФОЧA:  43  прегледа,  4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: није било порођаја у протекла 24 часа,

КЦ ФОЧА: рођена једна дјевојчица.