У Републици Српској наредна два дана биће сунчано и топло, док се потом очекује нестабилно вријеме уз кишу и пљускове, са максималном температуром ваздуха у четвртак, 14. септембра, од 26 до 31 степен Целзијусов.

Сутра ујутру ће бити свјеже и претежно ведро уз маглу само понегдје око ријека и по котлинама. Током дана ће бити претежно сунчано и још мало топлије вријеме.

Према прогнози Републичког хидрометеорлошког завода, дуваће слаб до умјерен западни и југозападни вјетар.

Минимална температура ваздуха од 11 до 15, на југу до 20, у вишим предјелима од седам степени, а максимална температура ваздуха од 29 до 35, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 13. септембра, ујутру ће бити свјеже и претежно ведро уз маглу само понегдје око ријека и по котлинама. Пријеподне и током већег дијела дана претежно сунчано и још топлије вријеме уз малу дневну облачност.

Касније поподне и увече очекује постепено наоблачење које само понегдје локално на сјеверозападу и сјевероистоку може да донесе кишу и пљускове са грмљавином. На југу ће током цијелог дана бити претежно сунчано.

Минимална температура ваздуха биће од 11 до 16, на југу до 20, у вишим предјелима од осам степени, а максимална температура од 28 до 34, у вишим предјелима од 25 степени.

У четвртак се очекује јача облачност са сјеверозапада која ће донијети пад температуре и кретаће се ка југоистоку доносећи локално кишу и пљускове са грмљавином у већину предјела.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 18, на југу до 20, у вишим предјелима од 10, а максимална температура од 26 до 31, у вишим предјелима од 22 степени.

У петак, 15. септембра, задржаће се облачно и нестабилно вријеме уз кишу и пљускове са грмљавином током дана који ће бити чешће у централним и источним предјелима. Најмање кише се очекује на југу и сјеверу.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу до 20, у вишим предјелима од осам, а максимална температура од 22 до 29, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.