Након краће љетње паузе, боксери Боксерског клуба „Гласинац“ започели су нову такмичарску сезону.  Према ријечима тренера Предрага Бартуле, услиједио је густ распоред, а нису изостали добри резултати.

  • Након што је проглашен за најбољег спортисту општине Соколац за прошлу годину, Лука Вељовић је наставио да биљежи нове успјехе. Прије седам дана успјешно нас је представио на турниру у Београду, а овог викенда имао је сјајан наступ у Сарајеву на турниру који је окупио такмичаре из 17 земаља Европе и Азије. Лука је славио против репрезентативца из Авганистана, а поражен је у финалу од најбољег такмичара из Пољске, нагласио је Бартула.

Он истиче да је Лука био најближи побједи, јер нико од репрезентативаца из Србије, Хрватске и БиХ није остварио бољи пласман.

  • Нико од њих није успио да освоји прво мјесто, што је још један показатељ колико је конкуренција била јака.

Бартула истиче да иако имају потешкоћа када је ријеч о финансијама, боксери Лука Вељовић и Рајко Томовић, наставиће да се такмиче у Регионалној боксерској лиги.

  • Лука је приморан да прескочи Балканско првенство, а усредсредили смо се на Европско првенство у Азербејџану за боксере до 22 године које ће се одржати у новембру мјесецу. Циљ нам је остварити што бољи резултат како би се појавили идуће године на Европском првенству које ће се дешавати у Београду. Боксери „Гласинца“ који наступају и за бањалучку „Славију“ наставиће учешће и у Регионалној лиги која ће и ове године бројати девет клубова са простора бивше Југославије, казао је Бартула.

Поред такмичења у Регионалној лиги боксере Гласинца очекује учешће на бројним такмичењима у земљи и региону, а поред сталних наступа Луке Вељовића и Рајка Томовића, боје „Гласинца“ браниће и млади Александар Вељовић и Марија Амовић.

Боксерски клуб „Гласинац“ основан је на Сокоцу 2012. године и тренутно броји више од 30 момака и д‌јевојака. У овом спортском колективу у току је и упис нових чланова, а како кажу добродошли су сви који воле овај борилачки спорт, било да су опредјељени да се такмиче или да се истим баве рекреативно.