ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 8  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 5  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 2  ͦC

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче:26  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: 

Соколац: јуче, 11.09.2023.године у мјесту Лазе  једна интервенција на гашењу д.о.о ,,Долови“ силоса са пиљевином   од 08:45 до 10:00 часова. Пожар угашен, у гашењу  учествовало 7 ватрогасаца са два ватрогасна возила, није било повријеђених.

Источно Ново Сарајево: јуче у два наврата  ватрогасци интервенисали на гашењу депоније смећа Крупачке стијене. Пожар локализован у 21:20 час, уз интервенцију 2 ватрогасца и једно ватрогасно возило.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Уредно напајање електричном енергијом.

Источно Ново Сарајево: данас, 12.9.2023. године, због радова на 10 kV воду Озренска доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељу Тешаново брдо и потрошачима у улици Милана Тепића, дијелу улице Ђенерала Драже Михајловића и дијелу улице Војводе Радомира Путника.

Фоча: За данас, 12.09.2023. године, планирани  радови на 10 kV воду Ливаде из расклопнице Велечево,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од  09:00 до 11:00 часова потрошачима у насељима: Превраћ, Војноге, Бараковац, Велечево, Биокови, а у периоду од 09:00 до 15:00 часова у насељима: Горњи Превраћ, Доњи Превраћ, Превраћи Поток.

Вишеград: данас, 12.9.2023. године, због радова на 10 kV воду Вишеград – Жупа доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Гостиља и Дубово.

Чајниче: данас, 12.9.2023. године, због радова на 10 kV воду Бучова чаира – Заборак доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 07:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима: Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи, Стопићи, Горњи Стопићи, Ђаковићи и Хунковићи.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  На већини путева  у Републици Српској, саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, осим на мјестима гдје се изводе радови. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању на путевима.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                                                    

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 16 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 77 пријема,

ДЗ ФОЧA: 15 прегледа, 4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена једна дјевојчица

КЦ ФОЧА: рођена три дјечака и три дјевојчице