Соколачка Народна библитека јуче је угостила малишане Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац. То је била прилика да се дјеца ближе упознају са радом те значајем читања у раном периоду свог одрастања, истакла је директорица Божица Јанковић.

  • Иако су мали, дјеца су показала посебно интересовање за наш рад,  за начин на који се чувају и дају на читање књиге. Искористили смо прилику да чујемо и од њих шта знају, те се радујемо и наредном доласку. Поред дјеце из вртића, јуче су нам у посјети били и ученици другог разреда Основне школе „Соколац“. Пошто се ради о старијој генерацији, неки су већ чланови, са њима смо разговарали о школским лектирама које ће ускоро читати према плану и програму.
Фотографије уступљене Инфо центру

Према ријечима в.д. директора Установе Мирјане Субашић у посјети су биле двије групе предшколаца.

  • Свјесни смо значајне улоге библиотеке у процесу образовања будућих првака. У овој Установи дјеца развијају своју машту, формирају читалачке навике у раном узрасту и тако долазе до различитих спознаја. Дјеца су уживала и са одушевљењем учествовала у разговору са запосленим, листајући странице омиљених сликовница. Неки од наших малишана са својим родитељима редовно посјећују библиотеку што свима може послужити као примјер да дјеци још у раном узрасту пробудимо љубав према овом извору знања. Захваљујемо се домаћинима који су се и овог као и ранијих пута потрудили да наше малишане обрадују слаткишима као и пригодним поклонима који ће свакако употпунити нашу колекцију књига– навела је она.
Фотографије уступљене Инфо центру

Народна библиотека Соколац  омогућава ширење знања и информација и својим корисницима чини доступним приступ информацијама у свим форматима и облицима, чува и промовише културу у најширем смислу и утиче на културни развој локалне заједнице.