Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, коловози су мјестимично влажни, јутрања магла на појединим дионицама у котлинама и у вишим предјелима смањује видљивост.

Застоји или краће обуставе могу се очекивати на дионицама на којима се изводе радови.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне на бројним дионицама и возачима савјетују опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два – Соколац у току су радови и потребно је прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију, навели су из АМС.

Због радова измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова на дионици магистралног пута Козарска Дубица – Приједор у Улици краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто – пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Због радова бушења и минирања на каменолому Шахин Камен привремено ће бити обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, у времену између 11.00 и 15.00 часова, тако што ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

Због радова на санацији клизишта и даље је обустављен саобраћај за сва возила на дионици регионалног пута Разбој – Станари – Руданка.

У вријеме трајања забране, саобраћај се преусмјерава на алтернативне путне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због клизишта, саобраћај се одвија успорено.

У току је изградња пјешачке и бициклистичке стазе, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја уз магистрални пут Рудице – Нови Град.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену сигнализацију.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације коловоза на регионалном путу Карановац – Митровићи – ентитетска граница /Присика/, односно путу преко Кнежева, од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због одржавања концерта поводом манифестације „Дан српског јединства, слободе и националне заставе“ обустављен је саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве.

На дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ најављене су измјене у режиму саобраћаја због преласка радних машина преко тог пута.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

На подручју ФБиХ на магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се саобраћај одвија уз регулацију семафора. За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци у оба смјера.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Бугојно – Купрес, Витез – Невић Поље, Ливно – Каменско, Семизовац – Олово, Рипач – Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

У току су радови на магистралном путу у Сарајеву, на транзиту, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се у времену од 7.00 до 16.30 часова саобраћај одвија успорено једном траком.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа на путу Доњи Вакуф – Јајце у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.