Режисер Драган Елчић и продуцент Горан Иконић, одлучили су да сву зараду од филма о љекару и хуманисти Миодрагу Лазићу, чије је снимање у припреми, донирају надлежним институцијама Републике Српске и Србије за лијечење обољеле дјеце, саопштила је продукцијска кућа „Рамонда продакшн“.
Након одлуке Управног одбора филмског центра Србије о суфинансирању дугометражног играног филма о доктору Лазићу под називом „Линија“, као домаћег филма са националном темом, продукциони тим је почео припреме за израду овог изузетно комлексног пројекта.
Овим филмом покушаће се да се домаћој и свјетској јавности исприча прича о величанственом лику славног љекара хуманисте који је, не штедећи сопствени живот, спашавао на хиљаде рањеника у ратном гротлу сарајевског фронта на првој линији у болници „Жица“ у Блажују.

Из ове продукцијске куће истичу да је доктор Лазић своју човјечност и хуманост показивао свакодневно, оперишући све који су затражили помоћ, не дијелећи их на нације и униформе.

– Цијенећи лик и дјело овог великог човјека, све врлине које је показао и дијелио гдје год се налазио, редитељ филма Драган Елчић и продуцент Горан Иконић донијели су одлуку да сва средства од зараде филма преусмјере надлежним државним институцијама Републике Српске и Србије за лијечење обољеле дјеце, чиме би покушали да се на симболичан начин одуже овом јунаку савременог доба – наводи се у саопштењу.

Хирург Миодраг Лазић је током ратова деведесетих година 20. вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

Он је 1991. године напустио мјесто хирурга у Нишу и запутио се у тадашњу Републику Српску Крајину.

Током рата у БиХ, као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године. Након тога се као добровољац јавио у ратну болницу „Коран“ на Палама у Републици Српској.

Један је од оснивача ратне болнице „Жица“ у Блажују, код Сарајева, такорећи на самој линији фронта.

Остао је тамо пуних 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, гдје је обавио више од 3.500 операција под пуном анестезијом.

Лазић је написао аутобиографско дјело „Дневник ратног хирурга /Книн 1991-Српско Сарајево 1995/.

За заслуге у спашавању живота Срба и људи других националности патријарх српски Павле одликовао је Миодрага Лазића „Орденом Светог Саве“.

Лазић је добио и „Орден крста милосрђа“ којим га је одликовала Република Српска.

Држава Србија је, постхумно, одликовала др Лазића „Орденом Карађорђеве звезде првог степена“.

Доктор Лазић преминуо је у Нишу 2020. године у 65. години.