У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћа се по сувим и мјестимично влажним коловозима, јутарња магла смањује видљивост, а у котлинама и на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због радова на мосту Богдановац биће измјене режима саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка-Бањалука и до 15. новембра саобраћај ће регулисати сигнализација.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин Камен биће привремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, до 30. септембра између 11.00 и 15.00 часова, а радови ће у току једног дана трајати до 15 минута.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка обустављен је саобраћај за сва возила
због санације клизишта, те преусмјерен на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

На магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се на овом локалитету саобраћај одвија уз регулацију семафора. За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци, у оба смјера.

На магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се на овом локалитету саобраћа уз регулацију семафора. За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци, у оба смјера.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа /Доњи Вакуф-Јајце/ у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих задржавања.