Од прошле седмице, интензивно теку радови на уређењу пословног круга Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу, као и на спољашњој и унутрашњој санацији објекта Службе хитне медицинске помоћи, потврдила је за „Инфо центар“ директор ове установе педијатар др Адријана Станар.

Фото: Инфо центар

Она је појаснила да је већ дуже вријеме, руководство на више адреса кандидовало овај пројекат, те нагласила да је Дом здравља установа од јавног интереса, па је тако прихваћен приједлог ОО ДЕМОС-а Соколац, да буде реализована једна од већих инвестиција у овој установи.

  • Неизмјерно смо захвални на овој помоћи и акцијама у које су се укључили и радници Дома здравља, у складу са својим могућностима. Након рјешавања овог проблема, највише користи ће имати грађани, али и запослени, јер је објекат Хитне медицинске помоћи био запуштен, као и круг установе који је посљедњи пут асфалтиран 1971. године. Дакле, имаћемо неупоредиво боље услове за наш рад, те пружати на квалитетнији начин здравствену заштиту и услуге из нашег домена пацијентима који гравитирају према нашој установи – навела је она.
Фото: Инфо центар

Предсједник ОО ДЕМОС-а Соколац Вељко Боровина прецизирао је да су средства за ове санационе радове обезбијеђена од чланарина и помоћи привредника који су чланови и симпатизери ове политичке опције.

  • Процијенили смо да је највећи приоритет на подручју наше општине уредити површине око Дома здравља и извршити санацију објекта Хитне помоћи која ће бити завршена у наредна три дана, док ће се уз помоћ донатора, асфалтирање прилазних путева и паркинга окончати до краја септембра – најавио је Боровина.
Фото: Инфо центар/Др Наташа Ђурковић Достић

Љекар породичне медицине Наташа Ђурковић Достић ради у соколачком Дому здравља три године,  нагласила је да је санација објекта Хитне помоћи веома значајна и за љекаре и за пацијенте. Осим што је љекар у породичном тиму, често има и дежурства у Служби хитне помоћи која трају 24 часа, гдје долази велики број пацијената.

  • Потребни су веома добри услови за рад да би се пружила комплетна медицинска помоћ за пацијента кога из Сокоца треба транспортовати до прве болнице у Фочи или у болницу „Србија“, да би му спасили живот. На овом подручју, посебно у љетним мјесецима, пролази много људи, па се често дешавају саобраћајне незгоде, али и повреде изазване временским неприликама, тако да ова служба треба да има веома добре услове за рад – закључила је она.
Фото: Инфо центар

Реализација овог пројекта подразумјева поправку и фарбање ограде, након чега ће бити поправљени и стављени у функцију противпожарни пут и капија. Када се заврше планирани послови, кречења, вањског и унутрашњег уређења објекта Хитне медицинске помоћи, израде ивичњаци, асфалтирају прилази и паркинг, уреде зелене површине, те уклоне остаци срушене гараже, запослени ће имати пуно боље услове за обављање свог рада.

Фото: Инфо центар
Фото: Инфо центар
Фото: Инфо центар
Фото: Инфо центар