Републику Српску наредних дана очекује промјенљиво вријеме са дужим сунчаним интервалима без падавина, а максимална температура ваздуха кретаће се око 30 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Метеоролози су за данас најавили промјенљиво облачно вријеме уз дуже сунчане интервале и топлије уз максималну температуру ваздуха од 28 до 33, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

У првом дијелу дана сутра ће бити промјенљиво облачно са сунчаним периодима и суво, а послије подне се очекује наилазак облачности са сјеверозапада која ће премјештати ка југоистоку па ће захватати централне и југоисточне предјеле, доносећи увече кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Јутарња температура од 16 до 21, у вишим предјелима од 13, а максимална од 26 до 31, у вишим предјелима од 22 степени Целзијусових.

Слично вријеме задржаће се и у сриједу и четвртак, 20. и 21. септембра, а температура ваздуха ујутро ће бити 15 до 19, у вишим предјелима од 11 степени, а дневна од 25 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.