ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 16  ͦC

Најнижа температура у току ноћи:14  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 11 ͦC

Влажност ваздуха:85 %

Вјетар: сјеверо-западни  1 m/s

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче: 26  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале на подручју општине Соколац у протекла 24 часа.

Двије техничке интервенције:

Пале: Шумски пожар у мјесту Горњи прибањ у времену од 19,15-20,00. угашено.

Фоча: Горила сува трава у мјесту Орахово у времену од 14,40-16,00. угашено

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

 

Фоча:

У уторак, 19.09.2023. године, због радова на 10 kV воду Насеље из ТС 35/10 kV Бук Бијела, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима:  Копилови, Насеље Бук Бијела, Мјешаја, Дворишта, Биротићи,  Рудина, Приједражје, Буковица, Трноваче, Трбушче и Закмур.

Источна Илиџа:

У уторак, 19.09.2023. године, због радова на ТС 10/0,4 kV ”Стара Гора”,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима Стара Гора , Јасен и Улици Српских Извиђача.

Вишеград:

У уторак, 19.09.2023. године, због радова на 10 kV воду Жупа,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима Гостиља и Дубово.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: На путевима у Републици Српској вози се по претежно сувим коловозима, а магла смањује видљивост на планинским превојима и уз ријечне токове. Апелујемо на возаче да буду максимално опрезни и да држе одстојање између возила.  Застоји или краће обуставе могу се очекивати на дионицама на којима се изводе радови.На бројним  дионицама скрећемо пажњу на могуће одроне.Возачима савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Завршени радови на санацији клизишта на  дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, саобраћај се одвија редовно.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                                                   

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 7 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 65 пријема,

ДЗ ФОЧA: 18 прегледа, 4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: рођена два дјечака.

КЦ ФОЧА: рођена  дјевојчица и дјечак.