На магистралном путу Бијељина-Брчко, у Вршанима и Драгаљевцу, у току је санација коловоза због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Санација коловоза на овој дионици пута трајаће током дана, до 17.00 часова.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ вози се по претежно сувим и мјестимично мокрим коловозима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а дуж ријечних токова, у котлинама и у вишим предјелима магла мјестимично смањује видљивост.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је саобраћајна сигнализација која ће до 15. новембра 2023. године, до када су и предвиђени радови, регулисати саобраћај.

У Карановцу, на регионалном путу према Љубачеву, до 24. септембра од 7.00 до 17.00 часова саобраћај ће се одвијати успорено, једном саобраћајном траком.

Због бушења и минирања на каменолому „Шахин Камен“ до краја мјесеца долази до привремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Маглај, у добојском мјесту Трбук, у периоду између 11.00 и 15.00 часова, на начин да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја и ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, те правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На регионалном путу Станари-Руданка продужени су радови на санацији клизишта у Љесковим водама, а возила се и даље преусмјеравају на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ на магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се на овом локалитету саобраћа уз регулацију семафора. За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци.

У току су радови на транзиту у Сарајеву, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се сваким даном, осим недјеље, од 7.00 до 16.30 часова саобраћа успорено, једном траком.

Због радова спорије се вози на магистралним путевима Модрича-Градачац, Семизовац-Олово-Кладањ, Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.