ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:10  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 7  ͦC

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 912 mbar

Падавине: 2 l/m2

Максимална температура јуче:26  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом уредно.

Фоча: данас, 20.09.2023. године, због радова на 10 kV воду Миљевина – Насеље, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Миљевина, Ратаји, Јелеч, Оцркавље, Метвина, Избишно, Анделије, Јасеново, Кратине, Кљуна, Сијерачке Стијене, Говза, Подгај и Лазе.

Пале:  данас, 20.09.2023. године и четвртак, 21.09.2023. године, због радова на нисконапонској мрежи у Улици Милоша Црњанског на Јахорини,  доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 08:30 до 14:00 часова потрошачима у Улици Милоша Црњанског на Јахорини.

Вишеград:  за данас, 20.09.2023. године, планирани радови на 10 kV воду Добрун, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Велетово, Црнчићи и Јелашци.

Ново Горажде, Чајниче: данас, 20.09.2023. године, због радова на 10 kV воду Копачи-Устипрача, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Подљутаче, Силос, Хладњача, Центар 1 , Фабрика машина, Подмашићи, Машићи, Нашћење, Питино Поље, Запљевац, Хрљатовићи, Устипрача, Хладила, Требешко Брдо на подручју општине Ново Горажде и насељима:  Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина и Батово  на подручју општине Чајниче.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно по претежно сувим и мјестимично мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења на коловоз а дуж ријечних токова, у котлинама и у вишим предјелима на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

 На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                                          

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 11прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 45 пријема,

ДЗ ФОЧA: 21 преглед,4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: рођене четири дјевојчице.

КЦ ФОЧА: рођена једна  дјевојчица.