Сервисне информације за суботу, 23. септембар 2023. године

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 18 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 14  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 10 ͦC

Влажност ваздуха: 69 %

Вјетар: сјевероисточни

Ваздушни притисак: 907 мbar

Падавине:  –   l/m²

Јуче максимална температура износила је: 26 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Соколац: Није било интервенција.

Источно Ново Сарајево: Јутрос, једна мања интервенција од 01:50 до 02:25 часова на гашењу запаљеног огревног дрвета на пилани Павловац. Брзом интервенцијом два ватрогасца са једним ватрогасним возилом пожар угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Општина Соколац: Уредна испорука електричне енергије.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Возаче овог јутра очекују промјенљиви услови вожње, од сувих до мјестимично влажних или мокрих коловоза. На дионицама у усјецима, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона, а на путевима на којима се изводе радови, на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. Због свега наведеног, савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

-Ради извођења минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на регионалном путу РI-5101 Источно Сарајево-Враца-Требевић-Пале, на платоу Брус, општина Источни Стари Град, данас 21.09.2023. године у временском интервалу од 13,00 до 15,00 часова, периодично у трајању од максимално 15 минута.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 12 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 32 прегледа

ДЗ ФОЧA: 22 прегледa, 5 кућних посјета

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак и једна дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Није било порода у протекла 24 часа.