ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 11  ͦC

Најнижа температура у току ноћи:9  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 7  ͦC

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: југо-источни 1 m/s

Ваздушни притисак: 912 mbar

Падавине: 4 l/m2

Максимална температура јуче: 15  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:  Нису интервенисале у 24 часа.

Рогатица:

Једна интервенција ноћас у времену од 03,00-05,45 часова у насељу Загановићи, гдје дошло до паљења котла за пелет у предузећу „Мишо Промет“. Пожар је угашен, а интервенисала 2 ватрогасца са 1 ватрогасним возилом.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Планирани радови у ТС 110/x kV Соколац

За данас, 25.09.2023. године, у периоду од 07:30 до 15:00 часова, планирани су радови у ТС 110/x kV Соколац организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ, напајање ће бити обезбијеђено само у ужем центру града. Под напоном ће бити водови:  КО Дом здравља (Центар града) , ДВ Ново Село до водовода Биоштица,  ДВ Жљебови (осим насеља Ђурковића Брдо), КО Данила Ђокића,  осим  два краткотрајна искључења на почетку и крају планираног периода радова.

Вишеград:

За данас, 25.09.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Жупа и  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима Гостиља и Дубово.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: У већини крајева РС саобраћај се јутрос  одвија по мокрим и клизавим коловозима, магла мјестимчно смањује видљивост на појединим дионицма, посебно дуж ријека и у вишим предјелима,скрећемо пажњу на дионице  у усјецима гдје је  повећана  опасност од одрона па је неопходно прилагодити вожњу временским условима као и условима на путу, поштујући саобраћајне прописе. На дијеловима на којима се изводе радови, измијењен је режим вожње и привремена сигнализација регулише саобраћај.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 38 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 16  пријема,

ДЗ ФОЧA:  20  прегледа, 3  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена два дјечака

КЦ ФОЧА: Није било порода