Играчи РК „Гласинац“ почетком септембра почели су са припремама за сезону 2023/2024. у којој ће се такмичити у Другој рукометној лиги Републике Српске у групи Исток. Иако је ово корак уназад за састав који је протеклу сезону играо као прволигаш у клубу не крију амбиције да и ове године понове историјски успјех и поново се изборе за прволигашки статус.

Да би то постигли морају бити успјешнији од преосталих пет учесника: РК „Локомотива“ из Брчког, РК „Перихел“ Брчко, од екипе Вишеграда, билећког „Херцеговца“ и требињског „Леотара“. Према ријечима тренера Јована Боровчанина, управо је посљедња набројана екипа први противник домаћем саставу.

  • Управо против „Леотара“, у четвртак, 28. септембра у 17 часова одиграћемо прву утакмицу. То ће бити прилика да провјеримо нашу форму и да шансу дамо младим играчима чија је минутажа била краћа у утакмицама Прве лиге. Наше амбиције остају исте, а то је да поново поновимо учешће у прволигашком рангу, казао је Боровчанин.

Наредни сусрет заказан је за недјељу, 1. октобар, када „Гласинац“ на домаћем терену дочекује састав „Херцеговца“ из Билеће. Утакмица ће се у Спортској дворани у Сокоцу играти од 18 часова.

Из рукометне породице подсјетили су да су уписи још у току, те да сви заинтересовани могу да им се придруже на тренинзима који се одржавају понедјељком, сриједом и четвртком од 19 часова и 30 минута.