Поводом 26. септембра Свјетског дана чистих планина, данас је у СШЦ „Василије Осторошки“ Соколац као и подручној школи у Хан Пијеску одржано предавање на тему екологије у организацији Савјета ученика.

Основи циљ предавања је да млади преузму улогу чувара планете тако што ће својим примјерима показати шта она значи за човјечанство и кроз Савјет ученика имати прилику да учествују у свим активностима и раде на новим идејама истакла је наставница Ања Крсмановић која је уједно и координатор Савјета ученика.

  • Довољно је да знамо да их саслушамо да увиде да смо спремни да подржимо њихове идеје. Ученици су јако заинтересовани само треба имати воље и енергије. Дјеца се већ сада кроз састанке припремају за активности поводом десетог октобра Међународног дана менталног здравља, тада ће бити одржано предавање, док су чланови Савјета дошли на идеју да се поставе кутије гдје ће анонимно моћи поставити питање у вези менталног здравља, јер су и сами свјесни да је то табу тема гдје дјеца неће отворено да говоре о својим проблемима.
Фото: Инфо центар Соколац

Данашње предавање одржано је у сарадњи са Планинарским друштвом „Гласинац“. Панел – дискусију водио је потпредсједник Друштва Мирослав Дивчић на тему екологије који је рекао да је циљ пројекта пробудити ову генерцију да не буду добри дијагностичари а лоши извршиоци посла, већ да се кроз идеје и примјере као и искуства, реализују мини изазови корисни за нашу животну средину.