Представници Борачке организације општине Соколац данас су одржали састанак са предсједницима мјесних одбора који и чине Скупштину БО.

Према ријечима предсједника Љубомира Ерића обавеза Борачке је била да се изнесе План рада за наредни период као и шта је до сада урађено.

  • Ми покушавамо да објединимо борачке организације, да се обави договор да будемо јединствени, првенствено на нашем подручју и да се  формира јака монолитна организација која ће да окупи борце наше локалне заједнице.
Фото: Инфо центар Соколац

 

Ерић је упутио Јавни позив свим борцима који нису чланови да дођу да се учлане у Борачку организацију како би могли остварити своја права.

  • Посебно морам истаћи изузетну сарадњу са Скупштином града Источно Сарајево која испуњава све своје обавезе. Са нашом општином смо нашли заједнички језик те покушавамо све оно што је било камен спотицања у претходном периоду да превазиђемо и да заједнички нађемо рјешење- истакао је он.

Једно од питања на састанку било је и како помоћи борцима. Један вид помоћи је преко Скупштине Града док је други из допунских права општине. Док сама Борачка организација опшрине Соколац тежи помоћи у складу са финансијским могућностима у датом тренутку.

Састанак је одржан у сали Скупштине општине Соколац.