ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 06 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 04 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 01 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: јужни 1 m/s

Ваздушни притисак: 913 mbar

Максимална температура јуче: 20 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:  Није било интервенција у протекла 24 сата

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Пале: данас, 27.9.2023. године, због радова на 10 kV воду Требевић доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 12:00 часова потрошачима у насељима: Влаховићи, Велика Дворишта, пумпе за водовод Бистрица и репетитор мтел на Двориштима.

Источна Илиџа: за данас, 27.09.2023. године, планирани радови на 10 kV воду Језеро, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у улицама: Касиндолског батаљона (”ГП Пут”) и Славка Леовца (дио улице).

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Спорију и опрезнију вожњу савјетујемо јутрос на већини путева у РС због влажних и клизавих коловоза, магла мјестимчно смањује видљивост на појединим дионицма, посебно дуж ријека и у вишим предјелима,скрећемо пажњу на дионице  у усјецима гдје је  повећана  опасност од одрона па је неопходно прилагодити вожњу временским условима као и условима на путу, поштујући саобраћајне прописе. На дијеловима на којима се изводе радови, измијењен је режим вожње и привремена сигнализација регулише саобраћај.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          17   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    77    пријема,

ДЗ ФОЧA:           19    прегледа,   4  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Нема података

КЦ ФОЧА: Није било порода