Саобраћај се овог јутра на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске скрећу пажњу на мјестимичну јутарњу маглу у котлинама и дуж ријечних токова, као и на могуће одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке.

Возачима без обзира на временске и саобраћајне услове из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због деминирања терена у мјесту Ријечица Доња на путу Добој – Маглај повремено ће бити обустављан саобраћај у времену од 8.00 до 16.00 часова, тако што ће радови трајати 30 минута, након чега ће се саобраћај пуштати 15 минута.

Саобраћај је привремено обустављен на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница, због бушења и минирања на каменолому „Грапска – Костајница“ у мјесту Костајница.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се одвија успорено.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин камен, на дионици регионалног пута Добој – Маглај, у мјесту Трбук, између 11.00 и 15.00 часова биће привремено обустављен саобраћај тако да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

Измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац – Руданака – Добој и на дионици регионалног пута Разбој – Руданка, а радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељеном мјесту Руданака.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На ауто-путу Градишка – Бањалука измијењен је режим саобраћаја и постављена је саобраћајна сигнализација због радова на мосту „Богдановац“.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње бензинске станице, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова на дионици магистралног пута Козарска Дубица – Приједор у приједорској Улици краља Александра саобраћај се одвија успорено једном траком.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену сигнализацију.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

За вријеме трајања радова на доници магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два – Соколац у току су радови и потребно је прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због радова, измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један.

Због радова на регионалном путу Карановац – Љубачево, у мјесту Карановац, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено једном траком.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

На дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ измијењен је режим одвијања саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница са Србијом забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На подручју ФБиХ бог постављања завршног слоја асфалта обустављен је саобраћај на кружном току на магистралном путу код Хаџића.

Планирано је да обустава траје до сутра ујутро, а за вријеме обуставе саобраћај ће се преусмјерити на ауто-пут, као и на старе улазе у Хаџиће.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Модрича – Градачац, Семизовац – Олово – Кладањ, Бугојно – Купрес, Витез – Невић Поље и Добој – Руданка – Јоховац.

На магистралном путу на излазу из Бугојна према Ростову од 18.00 до 23.00 часа могуће су краће обуставе у трајању од три до пет минута због снимања ТВ серије.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.