Због финансијских проблема рукометаши Гласинца одустали су од прволигашког такмичења, а јуче су на отварању нове сезоне Друге лиге Републике Српске, група Исток, на Сокоцу савладали екипу Леотар 2.

Истакао се повратник у редове Гласинца, Мирослав Мирковић са 11 постигнутих погодака.

РК Гласинац – РК Леотар (2) 35:26 (15:15)

Гости су боље отворили дуел и повели 2:0, након чега је услиједила егал борба. Гласинац је први пут повео у 12. минуту (4:3) и доста се мучио и са реализацијом као и расположеним голманом Леотара Бердовићем, који је само у првом полувремену сакупио 11 успјешних интервенција.

Милан Бољанић, прошле сезоне био најбољи стрјелац Гласинца, свој први гол постиже у 16. минуту што се поклопило са нешто бољом игром па домаћи у 18. минуту имају +3 (9:6). Успјели су гости смањиту предност, али изабраници Јована Боровчанина подижу ритам и долазе до +4 (14:10) пет минута пред одлазак на одмор. Слиједи серија Леотара 5:0, да би Ђорђе Радовић секунд прије краја донио изједначење на крају првог периода.

Мирковић се вратио са стилом

У наставку поново гледамо равноправну борбу, а Леотар у 41. минуту води (21:22). Као да је то најлутило домаће па до краја гледамо игру у једном правцу за 9 голова разлике у коначном резултату.Гласинац: Косорић, Мирковић 11, Ђерић 2, Радовић 2, И. Бољанић, Грујичић 2, Михајловић 2, М. Бољанић 6, Ивановић 2, Цуровић 1, Бартула 5, Кнежевић 1, Витомир 1, Фифић

Леотар 2: Д. Бердовић, Војичић, Парежанин 2, Ф. Бердовић, Укролина 2, Вукосав, Ратковић, Нинковић 7, Чотра 2, Шупљеглав 1, Спаић 3, Бокун 1, Вулетић, Анђушић 8, Зечевић