У Сокоцу је јуче одржано Појединачно првенство Репулике Српске за млађе јуниоре  гдје су млади атлетичари „Гласинца“ освојили укупно 11 медаља и КУП Републике Српске за цицибане на којем је соколачка женска екипа заузела друго мјесто, док су Василије Елез и Катарина Јововић били први у бацању вортекса.

На стадиону „Бара“ такмичење је отворено трком најмлађих атлетичара, док је тренер цицибана Атлетског клуба „Гласинац“ Срна Рајак навела да њихово вријеме тек долази те је ово показатељ да АК наставља са добрим радом.

Фотографија уступљена Инфо центру

Према ријечима предсједника клуба Жарка Арбиње такмичило се 20 клубова из Републике Српске и један ван конкуренције АК „Слобода Техноград“ из Федрације Босне и Херцеговине.

 • Имали смо прилику да будемо домаћини за око 180 учесника. Атлетски савез Републике Српске  изразио је жељу да се такмичења одржавају овдје на Сокоцу.  Појединачно првенство Репулике Српске за млађе јуниоре и КУП Републике Српске за цицибане  је требало бити одржано у Бањалуци, али смо због техничких разлога  ми преузели одржавање такмичења. С обзиром да имамо добру техничку екипу за организовање такмичења, нама то није био проблем. Ово је по пети пут ове године да се одржава такмичење. Четири пута је било на ниво Републике Српске и једном смо имали Млађе јуниорско првенство БиХ – рекао је Арбиња.
Фото: Инфо центар Соколац

РЕЗУЛТАТИ МЛАЂИ ЈУНИОРИ

ПРВО МЈЕСТО:

 1. Лука Кезуновић – 800 метара  и 400 метара препоне- два злата
 2. Ана Бољанић – бацање кугле
 3. Марко Мемедовић- бацање копња

ДРУГО МЈЕСТО:

 1. Михајло Крстајић – бацање копља
 2. Емилија Радоњић – троскок
 3. Катарина Кезуновић – бацање копља

ТРЕЋЕ МЈЕСТО:

 1. Алекса Бакмаз- скок увис
 2. Катарина Кезуновић – 400 метара
 3. Марко Мемедовић- бацање кугле
 4. Катарина Ћеранић –  бацање копља