Богат и разноврстан садржај очекује наше најмлађе суграђане у „Недјељи дјетета“, која почиње данас, којом се додатно скреће пажња на права која дјеца имају, као и на њихову заштиту.

Ове године, „Недјеља дјетета“ се обиљежава под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“, а из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање поручују да брига о најмлађима траје константно.

Према ријечима вршиоца дужности директора ове Установе Мирјане Субашић, прва активност предстоји већ вечерас, када ће се одржати „Јесењи карневал“ са почетком у 17.15 часова, на коме учествује пет вртићких група.

  • Сутра је планирана посјета двије предшколске групе код начелника општине Соколац Милована Бјелице, док ће остале вртићке групе шетати градом са транспарентима. За сриједу је предвиђена посјета манастиру „Свете Тројице“ у Озерковићима, а учествоваће наше групе Звјездице, Пчелице, Бубамаре и Совице. У четвртак, у 9.00 часова угостићемо познату глумицу и професорицу глуме Наду Блам, која ће нам на занимљив начин представити програм едукације дјеце предшколског узраста намијењен подстицању емпатије и превенцији вршњачког насиља под називом „Нака Супербака“, док ће се истог дана у 15.00 часова одржати креативна радионица малишана са родитељима на тему „Наруквица пријатељства“ – навела је она.

Субашићева је додала да су посљедњег дана обиљежавања „Недјеље дјетета“, у петак 06. октобра вртићке групе Бубамаре и Совице, дјеца узраста од 4 до 5 година добили позив за дружење у Зиличини у Рогатици, а за остале групе на стадиону „Бара“ биће организовано пуштање балона уз плес.