Другог дана обиљежавања Дјечије недјеље, која се ове године широм Републике Српске одржава под слоганом „Другарсатво чувајмо, љубав његујмо“, предшколци соколачког вртића посјетили су Општину Соколац, гдје их је дочекао начелник Милован Бјелица са сарадницима. Дјеца су присутнима рецитовала пјесмице које говоре о њиховим правима и обавезама, али и обавезама друштва које им мора обезбиједити она темељна дјечија права загарантована законом и  конвенцијама.

фото: Инфо центар Соколац

Начелник Бјелица се захвалио управи вртића и васпитачицама, истичући да је њихов значај немјерљив у данашњем времену. Нагласио је да је рад Установе за предшколско васпитање и образовање  за сваку похвалу и да оправдавају повјерење, како руководства општине, тако и бројних родитеља који своју дјецу повјеравају одговорнима.

  • Све већи број дјеце у овој соколачкој васпитној установи доказ је њиховог посвећеног и одговорног рада. Као и претходних година, задовољство ми је било угостити најмлађе и честитати им Дјечију недјељу, која нас све подсјећа које су то наше обавезе и одговорности када је ријеч о дјеци. Надам се да ће наша Установа наставити успјешно да обавља своју дјелатност, а да ће ови млади људи уз помоћ нас одраслих постати образовани и одговорни људи који ће дати свој допринос у развоју нашег друштва, незаборављајући своје коријене, нагласио је начелник Бјелица.
фото: Инфо центар Соколац

Вршилац дужности директора у Установи за предшколско васпитање и образовање, Мирјана Субашић истакла је да се у њиховом раду сваки дан посвећује дјеци, а да је ова седмица само мало подсјећање на права која морају бити осигурана у животу сваког дјетета.

фото: Инфо центар Соколац
  • Данас је дан посвећен посјети нашој Општини. Већ сутра имаћемо организован излет, затим, дан касније и представу која говори о емпатији коју код дјеце треба развијати, а извешће је чувена глумица Нада Блам. Управо емпатију, међусобну љубав и поштовање, желимо да развијемо код сваког дјетета, јер од тога све почиње, рекла је она.
фото: Инфо центар Соколац

Бројне радионице, пјесма, игра, учење и разонода обиљежиће Дјечију недјељу у соколачком кутку за најмлађе, а до краја седмице предвиђена је и посјета рогатичком вртићу „Бамби“. Ширење овог пријатељства оправдава и слоган који носи  овогодишња недјеља посвећена дјеци, а која траје до 8. октобра.