Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац синоћ је јесењим карневалом почела обиљежавање манифестације „Недјеља дјетета“ која се ове године одржава под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“.

Фото: Инфо центар

Малишани су прошетали улицама општине Соколац, обучени у духу јесени и приредили су на радост васпитача, родитеља и свих пролазника праву малу параду поноса.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Мирјана Субашић је нагласила да се у просторијама овог вртића свакодневно посвећује пажња и љубав дјеци, те да то није само у склопу обиљежавања „Недјеље дјетета“.

  • Сходно годишњем добу, организовали смо јесењи карневал. Дјеца су са својим родитељима била креативна, тако да су направила дјечије костиме на тему јесени. Морам да им се захвалим на труду, јер смо имали прилику да видимо заиста лијепе костиме. Нама је свака недјеља „Недјеља дјетета“, тако је бар у нашем вртићу и мислим да би требали послужити као примјер и осталима. Сматрам да дјеци требамо посветити максималну пажњу, јер само једном у животу смо мали, тако да треба уживати у овом периоду са њима – поручила је она.

За данас је предвиђена посјета двије предшколске групе „Звјездице“ и „Пчелице“ код начелника општине Соколац Милована Бјелице, које ће се након пријема придружити осталим вртићким групама у шетњи улицама Сокоца са транспарентима.