Програм Едукације дјеце предшколског узраста и ученика нижих разреда основних школа намијењен подстицању емпатије и превенцији вршњачког насиља под називом „Нака Супербака“ биће представљен у Сокоцу у четвртак, 5. октобра у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац и у Основној школи „Соколац“.

Ова драмска играрија биће одржана у организацији „Иницијативе 22“ из Београда.

У саопштењу је наведено, да се Нака Супербака сусреће са дјецом и кроз комуникацију и навођење живописних, хумористички илустрованих примјера са њима кроз драмске ситуације изналази најбоље начине за рјешавање „проблема“ са којима се дјеца сусрећу. Лик Наке Супербаке тумачи Нада Блам, првакиња народног позоришта у Београду која је дјеци препознатљива по томе што свој глас позајмљује најомиљенијим јунацима цртаних филмова.

На овај начин ће сви добро провјерени рецепти Наке Супербаке за успјешно рјешавање великих проблема малих људи кроз игру и смијех бити предочени дјеци.

У соколачком вртићу, представа ће бити одиграна у 9.00 часова, док ће се у Основној школи „Соколац“ одржати у 17.30 часова.

Покровитељ је Шумско газдинство „Романија“ Соколац.