Udruženje „Majka i dijete“ doniralo je danas Osnovnoj školi „Sokolac“ četiri geografske karte, dok je u ime Humanitarne organizacije „28. jun“ uručilo dva laptopa, koji će biti raspoređeni u dva područna odjeljenja.

Foto: Info centar

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić naglasio je da svaka donacija mnogo znači, a naročito kada su u pitanju savremena sredstva za rad, koja će učenicima olakšati praćenje nastave.

  • Prije svega bih istakao naše Udruženje „Majka i dijete“ sa njihovom predsjednicom, sa kojim imamo izuzetnu saradnju, ne samo sada već i iz ranijeg perioda. Sve pohvale za rad i funkcionisanje ovog Udruženja. Geografske karte koje smo dobili značiće prvenstveno mlađim učenicima, jer su za njih posebno pripremljene karte naše države, a koji su do sada radili sa nekim starim. Ovo je jedan simboličan gest, ali nama mnogo znači. Takođe, zahvaljujem Humanitarnoj organizaciji „28. jun“, koja je za naša područna odjeljenja na Romaniji i u Knežini obezbijedila dva laptopa – kazao je Rajić.
Foto: Info centar

Predsjednik Udruženja „Majka i dijete“ koje okuplja porodice sa troje i više djece sa područja opštine Sokolac Aleksandra Elez podsjetila je da je saradnja sa Humanitarnom organizacijom „28. jun“ uspostavljena prošle godine, kada su obezbijedili novogodišnje paketiće za djecu iz ovog Udruženja čiji su roditelji nezaposleni.

  • Humanitarna organizacija „28. jun“ je širom Srbije imala jednu akciju u kojoj su donirali polovne laptope za područne škole. Uzimajući u obzir da smo mi i mali već izuzetnu saradnju sa njima tokom prethodnog perioda, odlučili su da i nama izađu u susret donirajući dva laptopa za našu osnovnu školu, odnosno područna odjeljenja – pojasnila je Elezova.
Foto: Info centar

Ona je dodala da je ova organizacija obezbijedila i jedan laptop za Planinarsko društvo „Glasinac“ koji će biti uručen u narednom periodu.

Elezova je najavila da će u nekom skorijem vremenu postati i oficijalni partneri sa pomenutom organizacijom, te da je opet planirana podjela novogodišnjih paketića krajem decembra.

Prema njenim riječima, Udruženje „Majka i dijete“ je odavno planiralo da obezbijedi jednu donaciju za Osnovnu školu „Sokolac“, te da je tokom jednog od sastanaka članova odlučeno da su u ovom momentu najpotrebnije geografske karte. Uručene su karta svijeta, Evrope i dvije karte Bosne i Hercegovine.

Foto: Info centar

Ona je dodala da je ova sedmica puna aktivnosti, pa je tako za četvrtak planiran prijem beba, najmlađih članova ovog Udruženja rođenih od oktobra prošle, do avgusta ove godine, zatim kraći kurs prve pomoći u organizaciji Crvenog krsta, kao i zajednički izlet u nedjelju na Ravnoj Romaniji.