Удружење „Мајка и дијете“ донирало је данас Основној школи „Соколац“ четири географске карте, док је у име Хуманитарне организације „28. јун“ уручило два лаптопа, који ће бити распоређени у два подручна одјељења.

Фото: Инфо центар

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић нагласио је да свака донација много значи, а нарочито када су у питању савремена средства за рад, која ће ученицима олакшати праћење наставе.

  • Прије свега бих истакао наше Удружење „Мајка и дијете“ са њиховом предсједницом, са којим имамо изузетну сарадњу, не само сада већ и из ранијег периода. Све похвале за рад и функционисање овог Удружења. Географске карте које смо добили значиће првенствено млађим ученицима, јер су за њих посебно припремљене карте наше државе, а који су до сада радили са неким старим. Ово је један симболичан гест, али нама много значи. Такође, захваљујем Хуманитарној организацији „28. јун“, која је за наша подручна одјељења на Романији и у Кнежини обезбиједила два лаптопа – казао је Рајић.
Фото: Инфо центар

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ које окупља породице са троје и више дјеце са подручја општине Соколац Александра Елез подсјетила је да је сарадња са Хуманитарном организацијом „28. јун“ успостављена прошле године, када су обезбиједили новогодишње пакетиће за дјецу из овог Удружења чији су родитељи незапослени.

  • Хуманитарна организација „28. јун“ је широм Србије имала једну акцију у којој су донирали половне лаптопе за подручне школе. Узимајући у обзир да смо ми и мали већ изузетну сарадњу са њима током претходног периода, одлучили су да и нама изађу у сусрет донирајући два лаптопа за нашу основну школу, односно подручна одјељења – појаснила је Елезова.
Фото: Инфо центар

Она је додала да је ова организација обезбиједила и један лаптоп за Планинарско друштво „Гласинац“ који ће бити уручен у наредном периоду.

Елезова је најавила да ће у неком скоријем времену постати и официјални партнери са поменутом организацијом, те да је опет планирана подјела новогодишњих пакетића крајем децембра.

Према њеним ријечима, Удружење „Мајка и дијете“ је одавно планирало да обезбиједи једну донацију за Основну школу „Соколац“, те да је током једног од састанака чланова одлучено да су у овом моменту најпотребније географске карте. Уручене су карта свијета, Европе и двије карте Босне и Херцеговине.

Фото: Инфо центар

Она је додала да је ова седмица пуна активности, па је тако за четвртак планиран пријем беба, најмлађих чланова овог Удружења рођених од октобра прошле, до августа ове године, затим краћи курс прве помоћи у организацији Црвеног крста, као и заједнички излет у недјељу на Равној Романији.