Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно сувим коловозима и уз мјестимичну маглу по котлинама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

На транзиту у Приједору од данас до 12. октобра због радова ће потпуно бити обустављен саобраћај у Улици краља Александра.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају. Предвиђено је да радови трају до 19. децембра.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја и ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, те правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је саобраћајна сигнализација која ће до 15. новембра 2023. године, до када су и предвиђени радови, регулисати саобраћај.

Повремене обуставе саобраћаја у току дана могуће су због деминирања терена у мјесту Рјечица Доња код Добоја на путу према Маглају, а из истог разлога до повремене обуставе саобраћаја долазиће и у Костајници на каменолому „Грапска-Костајница“ на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се спорије због радова саобраћај одвија на магистралним путевима Модрича-Градачац, Семизовац-Олово-Кладањ и Витез-Невић Поље.

Почело је чишћење акумулације на брани Богатићи на магистралном путу Сарајево-Фоча, па се на овој локацији сваки дан, осим недјеље, саобраћа једном траком, уз могуће краће обуставе.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.