Малишани соколачког вртића, четвртог дана Дјечије недјеље, уживали су у сјајној представи коју је за њих и основце Основне школе Соколац припремила чувена српска глумица Надежда Нада Блам.

фото: Инфо радио Соколац

Одраслима је позната по бројним улогама у домаћим филмовима и серијама, а најмлађа публика упознала је у улози Наке Супербаке, која их је научила неким важним лекцијама које треба да запамте и примјене у животу.

фото: Инфо радио Соколац

Истичући да јој је увијек драго када гостује у Републици Српској, глумица нам је рекла да је и у Сокоцу срдачно дочекана. Када је ријеч о представи, истакла је да је она састављена од више дијелова, а да свака прича носи одређену поруку, коју дјеца након играња, треба да усвоје и запамте.

  • Настојимо да код најмлађих пробудимо емпатију и разлику између онога шта је добро, а шта не. Они су најзахтевнија публика, јер им се морате у потпуности предати, а од њих се добију само искрене емоције и реакције.
фото: Инфо радио Соколац

Глумица је казала да су текстови прилагођени малишанима, а да припадају групи д‌јечијих аутора, попут Душка Радовића и других.

  • Сви текстови су прилагођени најмлађима, како би успели да им пренесемо поруку коју желимо послати, а то је да насиље није оправдано и да се одређена правила морају поштовати, казала је она.
фото: Инфо радио Соколац

Истакла је да и даље ради на различитим пројектима, да и даље игра истим жаром и са истим ентузијазмом истичући да млађим колегама и студентима покушава пренијети ту љубав према глуми.

„Сцена је све где се глуми и где има публике“, закључила је наша саговорница.