ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 07 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 05 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 02 ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 919 mbar

Максимална температура јуче: 20 ͦC

  

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Није било интервенција.

Источно Ново Сарајево,интервенција у Озренској улици на гашењу никсог растиња и суве траве у интервалу 12,50-14,00.Интревенисала два ватрогасца са једним возилом,пожар угашен.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Два планирана рада за 05.октобар и то:

Фоча,планирани радови на 35 кВ трафо станици Фоча у времену 09,00-10,00.Без напајања остаје комплетно подручје Тјентишта ,као и насеља Попов Мост,Перовићи,Војновићи,Мазоче,Бастаси,Течићи ,Хум.

Вишеград,радови на 10 кВ воду Велетово-Добрун у у времену 08,00-14,00,без напајања остају потрошачи у насељима Велетово,Црнчићи ,Јелашци.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се јутрос, уз повољне услове за вожњу на већини путева у Републици Српској одвија без застоја.На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

Због радова измијењено је одвијање  саобраћаја на магистралном  путу МI -115 на дионици Власеница-Хан Пијесак 1 (радови су планирани до 15.12.2023).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          9    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  37    пријема,

ДЗ ФОЧA:          19    прегледа, 4   кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођен  дјечак.