На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по сувим коловозима, а јутарња магла смањује видљивост, посебно у котлинама и на подручју Шешлија, према Дервенти, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичким ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због деминирања терена, на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Рјечица Доња, град Добој биће привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова – радови ће трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута, до 17. октобра.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До краја године обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције моста преко Широке Ријеке, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, и теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Клашнице.

На магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ у току је санација на неколико локација, тако да се на тим локацијама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је чишћење акумулације на брани Богатићи на магистралном путу Сарајево-Трново, тако да се на овој локацији сваки дан, осим недјеље, од 7.00 до 19.00 часова саобраћа једном траком, уз могуће краће обуставе.

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна.