ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 02 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 01 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -02 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: сјеверни 1 m/s

Ваздушни притисак: 916 mbar

Максимална температура јуче: 20 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Чајниче: јуче у 15,30 часова једна интервенција на гашењу суве траве и ниског растиња према гробљу у селу Гламочевићи. Интервенцијом два ватрогасца пожар угашен у 18:00 часова.

Хан Пијесак: Синоћ у 22:00 часова интервенција на гашењу ниског растиња и садница у селу Хан Кран. Интервенисала три ватрогасца са једним ватрогасним возилом, пожар угашен у 23:45 часова.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање је уредно, без кварова и планираних радова

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења. У котлинама, дуж ријечних токова и у вишим предјелима могућа је јутарња магла која смањује видљивост. На дионицама у усјецима скрећемо пажњу на одроне земље и камења на коловоз. Спорије се вози на путевима на којима се изводе санациони радови и гдје привремено постављена сигнализација регулише саобраћај.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

Због радова измијењено је одвијање  саобраћаја на магистралном  путу МI -115 на дионици Власеница-Хан Пијесак 1 (радови су планирани до 15.12.2023).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         24     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   19     пријема,

ДЗ ФОЧA:          48     прегледа, 7   кућнеих посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: рођене двије дјевојчице.  

КЦ ФОЧА: није било порођаја у протекла 24 часа.