На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ повољни су услови за вожњу, а спорије се вози на мјестима гд‌је су у току радови, па возаче из Ауто-мото савеза Републике Српске позивају да на овим мјестима возе са повећаном пажњом и поштују привремено постављену сигнализацију.
Због радова на дионици магистралног пута Александровац – Александровац /ауто-пут/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на мосту „Богдановац“, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка – Бањалука.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на санацији клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два – Соколац у току су радови па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због радова измијењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због деминирања терена, на регионалном путу Добој – Маглај, у мјесту Рјечица Доња, град Добој биће привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова – радови ће трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута, до 17. октобра.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска – Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

На подручју ФБиХ на магистралном путу Семизовац – Олово – Кладањ на неколико локација у току су радови, па се на тим локацијама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току су радови на чишћењу акумулације на брани „Богатићи“ на магистралном путу Сарајево – Трново, тако да се на овој локацији од 000 до 19.00 часова саобраћа једном траком, уз могуће краће обуставе.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.