У оквиру „Недјеље дјетета“, која се обиљежава у првој седмици октобра, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић посјетио је јуче породицу Чајевић у Бјелосављевићима код Сокоца и уручио пригодне поклоне.

У сарадњи са удружењима вишечланих породица са подручја Источног Сарајева, Градска управа је одлучила да дарује дјецу из свих општина.

Претходно су породице контактиране, како би навеле шта им је у овом моменту најпотребније.

Градоначелник Ћосић је нагласио да је погрешна перцепција људи да су вишечлане породице нужно социјална категорија којој често треба помоћ, која на неки начин оптерећује заједницу.

Према његовим ријечима, вишечлане породице су управо супротно од тога, оне представљају будућност свих нас и оно чему би млади људи требало да теже.

Фото: Инфо центар Соколац

Ова млада породица, Момир и Кристина Чајевић, има троје дјеце,  Ренату од три, Вукашина од скоро двије године и Филипа од пет мјесеци. Кажу да им посјета много значи, захвални су градоначелнику што је пронашао вријеме за њих и на даровима које им је овом приликом уручио.

Градоначелник Ћосић је обишао укупно шест породица, по једну из сваке општине у саставу Града и обрадовао укупно двадесет седморо дјеце, те нагласио да овај скромни допринос представља једну у низу активности и мјера чији је циљ стимулисање наталитета на подручју Источног Сарајева.

Посјети породици Чајевић, присуствовала је и предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Соколац Александра Елез.